Multi dintre noi ne dorim bucatarii moderne si elegante, desprinse din paginile revistelor de specialitate. Este usor sa obtinem o bucatarie frumoasa, practica si moderna daca vom lua in considerare toate elementele care alcatuiesc aspectul general.

Amenajarea unei bucatarii necesita o cantitate destul de mare de creativitate si inspiratie, dar ceea ce trebuie sa retinem este ca o bucatarie trebuie sa ofere spatiu de depozitare adecvat, o suprafata generoasa de lucru si mai trebuie sa incadreze toate electrocasnicele intr-o maniera in care sa faciliteze pregatirea meselor.

Iata, asadar, cum puteti sa va amenajati o bucatarie practica si moderna:

Tindeti catre echilibru

Ideile de bucatarie moderne puse in aplicare cu succes vor echilibra ceea ce arata bine cu ceea ce functioneaza bine.

Amenajarea generala, depozitarea, amplasarea echipamentelor de uz casnic, tipul de mobila bucatarie – toti acesti factori sunt deosebit de importanti -, insa nu omiteti celelalte detalii, de la optiunile moderne de iluminat si pana la cele mai potrivite covoare bucatarie.

Pozitiile utilitatilor, cum ar fi alimentarea cu apa, drenajul, ventilatia, iluminatul si prizele – toate trebuie decise inainte de amenajarea propriu-zisa a bucatariei.

De fapt, in functie de aceste utilitati, va fi proiectata si mobila bucatarie si vor fi amplasate celelalte piese de mobilier. Asigurati-va, asadar, ca nu omiteti niciun detaliu in timp ce va proiectati bucataria de vis.

Puneti accentul pe functionalitate

Intai de toate, ganditi-va la acele aspecte care functioneaza in bucataria actuala, dar si la acele aspecte care reprezinta o piedica.

De asemenea, examinati-va stilul personal de viata, ce anume gatiti, cat de des gatiti, ce cantitate de alimente obisnuiti sa depozitati, cine gateste si cum faceti cumparaturile.

Acesti factori care tin de stilul personal de viata va pot ajuta cel mai mult sa obtineti o bucatarie functionala si moderna, cu suficient spatiu de depozitare si care sa va sprijine stilul de viata, nicidecum sa va impiedice.

De exemplu, unele familii se impac foarte bine cu un coltar bucatarie prevazut cu mai multe locuri de sezut, in timp ce pentru alte familii este mai potrivita o insula, prevazuta cu scaune bucatarie tip bar.

Alte familii prefera o simpla masa bucatarie pe care sa o poata folosi la prepararea hranei si amenajeaza o zona separata de luat masa in camera de zi sau in zona de dining.

Depozitarea si organizarea conteaza mai mult ca orice

Oricat de mare si spatioasa ar fi o bucatarie, devine inutila daca nu este organizata corespunzator. De asemenea, daca bucataria deja este mica si incomoda, cu atat mai important devine sa planificati cu atentie depozitarea si sa valorificati intregul spatiu de care dispuneti.

Dulapurile pe toata lungimea peretilor, organizarea sertarelor adanci si optiunile extensibile de depozitare sunt solutii mult mai viabile decat rafturile traditionale.

La randul lor, carucioarele de bucatarie prevazute cu rotile sunt foarte utile atunci cand pregatiti sau serviti masa.

Ce trebuie inclus intr-o bucatarie moderna?

O bucatarie moderna ar trebui sa includa dulapuri cu design elegant, blat de lucru din materiale precum granit sau cuart, perdele bucatarie cu un imprimeu cat mai simplu, covoare care se intretin usor, dar si multiple corpuri de iluminat. Aparatele ar trebui sa aiba acelasi aspect, iar integrarea lor sa mentina aspectul cat mai rationalizat.

O bucatarie moderna este moderna, deoarece este un spatiu deschis, lipsit de dezordine si conceput pentru relaxare si distractie, precum si pentru pregatirea meselor.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

6 thoughts on “Cum puteti amenaja o bucatarie moderna si eleganta?

  1. Am fost foarte multumit de produsele achizitionate de la Rovisol. Am folosit detergentul pentru geamuri si rezultatele au fost excelente. Geamurile au stralucit fara niciun efort suplimentar. De asemenea, am incercat si balsamul de rufe si hainele mele au ramas moi si parfumate dupa spalare. Recomand cu incredere produsele Rovisol pentru eficienta lor.

  2. Articolul prezinta informatii interesante despre produsele de curatenie oferite de Rovisol. Sunt impresionat de gama variata de solutii de curatare disponibile, care acopera diverse suprafete si probleme. De asemenea, apreciez faptul ca aceste produse sunt ecologice si prietenoase cu mediul. Cu siguranta voi incerca cateva dintre aceste produse pentru a-mi mentine casa curata si sigura.

  3. Articolul subliniaza importanta folosirii produselor Rovisol pentru obtinerea unei recolte bogate si sanatoase. Cu siguranta voi lua in considerare aceste produse pentru viitoarele mele culturi.

  4. Sunt impresionat de diversitatea gamei de produse oferita de Rovisol. Fie ca este vorba despre ingrasaminte, pesticide sau alte solutii agricole, compania pare sa aiba o solutie pentru orice nevoie.

  5. Ma bucur sa vad ca exista companii precum Rovisol care pun accent pe calitatea produselor si pe satisfactia clientilor. Este important sa alegem produse sigure si eficiente pentru sanatatea noastra.

  6. Articolul despre produsele Rovisol este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre beneficiile acestor produse si modul lor de utilizare.

Comments are closed.